آیا تغییر قالب سایت و cms کار درستی است؟

تاریخ: 13 / 12 / 1396

آیا تغییر قالب سایت و cms کار درستی است؟

 

اتفاق مرسوم در طراحی سایت تغییر cms (Content management system) و قالب سایت است که بعضی از مدیران سایتها دست به این کار می زنند. چرا عده ای cms خود را تغییر می دهند؟ چرا مدیران سایت تمپلیت وب سایت را تغییر می دهند؟ آیا این تغییرات مفید است یا مضر؟ پاسخ تمام این سوالات را در ادامه مطلب مشاهده کنید.

 

Cms چیست؟

Cms یا سیستم مدیریت محتوا محیط مدیریت یک سایت به شمار می آید که طراح و برنامه نویس برای هر سایت داینامیک تعریف می کند. این Cms انواع مختلفی دارد که از جمله آن می توان به اختصاصی ، وردپرس ، جوملا ، دروپال اشاره کرد.

 

چرا بعضی از افراد cms خود را تغییر می دهند؟

زمانی اتفاق می افتد که یه سیستم مدیریت محتوا دیگر نیازهای فنی یک مدیر را برآورده نمی کند و یا بر اساس کدهای سطح پایین طراحی گردیده است. علاوه بر این بعضی مدیران وب سایت خود رارکه با وردپرس راه اندازی شده را به اختصاصی تغییر می دهند و دلیل آن را آزادی عمل توسط برنامه نویس می دانند. همچنین در مقابل عده ای سایت اختصاصی خود را به وردپرس جابه جا می کنند تا public باشد و اشخاص بیشتری توانایی تغییرات را داشته باشند.

 

آیا تغییر Cms تاثیر منفی دارد؟

تغییر سی ام اس تا زمانی که باعث حذف متاتگ ها، لینک دهی داخلی ، هدینگ ها و به خصوصی آدرس url نشوند تاثیر منفی نخواهد داشت. ولی اگر این اتفاق باعث حذف فاکتورهای اصلی سئو (Search Engine Optimization) شوند و یا موجب تغییر در url شود ممکن است باعث ضربه به سایت شود. اگر شما تصمیم به این کار دارید این مار را با مطالعه و احتیاط زیاد انجام دهید.

 

آیا cms ها تاثیری در سئو دارد؟

این موضوع هیچ ربطی به سئو ندارد مگر اینکه در زمان طراحی سایت شما موارد و فاکتورهای بهبود سئو را رعایت نکنید . به طور کل تمام سیستم های مدیریت محتوا اختصاصی یا غیراختصاصی از قوانین واحد برای بهبود سئو تبعیت می کنند.

 

تغییر قالب چرا انجام می گیرد؟

این اتفاق بسیار مرسوم است و تقریبا تمام وب سایت ها در طول مدت فعالیت خود حداقل یک بار قالب و تمپلیت خود را تغییر می دهند. حالا چرا این اتفاق رخ می دهد؟

 

- طراحی سایت با گرافیک بهتر

عمده ترین دلیل تغییر قالب سایت عدم رضایت از گرافیک و ظاهر سایت است.

 

- طراحی سایت ریسپانسیو

بسیاری از وب سایتها به ویژه سایت های قدیمی ریسپانسیو یا همان واکنش گرا نیستند و ساختار خود را متناسب با دستگاه کاربر سازگار نمی کنند که این اتفاق نقطه منفی در یک سایت محسوب می گردد. امروزه تمام پروژه های طراحی سایت به صورت واکنش گرا پیاده سازی می شوند.

 

- مشکل امنیت

بعضی از سایتها دچار مشکلات امنیتی در برنامه نویسی، ماژول ها و یا سرور هستند. اگر مشکل از سمت برنامه نویسی باشد ممکن است با تغییر تمپلیت مشکل برطرف شود.

 

- سرعت بارگذاری پایین

تجریه نشان داده است بسیاری از افراد با سرعت پردازش و بارگذاری سایت خود مشکل دارند و از این جهت اقدام به این کار می کنند.

 

آیا تغییر قالب بر سئو تاثیر گذار است؟

اگر بخواهیم در یک کلمه پاسخ این سوال را دهیم باید گفت بله!
اگر طراحی سایت شما خالی از رعایت عوامل تاثیر گذار بر سئو باشد بدون شک این تاثیر منفی است. اما اگر قالب سایت جدید شما با رعایت تمام فاکتورهای سئو از قبیل : هدینگ ، لینک دهی داخلی صحیح ، متاتگ ها و... طراحی گردد می توانید به آینده آن امیدوار باشید!

 

پیشنهاد رایان وب :

اگر به تازگی وب سایتی راه اندازی کردید که هنوز در مرحله تست است و به دلیل مشکلات فنی خواستار تغییر در قالب یا cms هستید با توجه به تعداد صفحات ایندکس شده سایت در گوگل اقدام به این کار کنید. همچنین اگر وب سایت شما با آدرسی خاص تولید می گردد و سیستم های مدیریت محتوای دیگر امکان راه اندازی عینا با همان url را ندارند از این کار خودداری کنید. همیشه از طراح سایت خود بپرسید که cms جدید چه خواهد بود و از او مشاوره بگیرید.

 

 

نویسنده : مهندس امیر نوری



مقالات دیگر